3 DIY-bøger med genbrug

*reklame*

Kan du lide at være kreativ, er der meget inspiration at finde i bøger. Der er udgivet et utal af DIY-bøger med masser af projekter, du kan gå i gang med. Har du ingen idé om, hvor du skal starte, kan du finde lidt inspiration her. Jeg har fundet 3 DIY-bøger til dig, som du kan starte med.

Bøgerne er udvalgt med en genbrugsbagtanke. De indeholder projekter med genbrugsmaterialer. Du kan altså samle materialer sammen ved at lade være med at smide alt ud. Kommer du til at mangle noget – som fx lim eller maling – kan du finde det her.

“Recycling” af Britta Aagaard Thorlann

Den første af de 3 DIY-bøger handler udelukkende om genbrug og DIY. Den er spækket med idéer til at genbruge diverse materialer. Du kan fx genbruge plastflasker, dåser, stofrester, papir og gamle cd’er.

Jeg har selv forsøgt mig med at lave en lysestage af en tom sodavandsdåse. Det var meget nemt, og resultatet var da ganske okay.

Der er gode forklaringer og billeder i bogen, så man nemt kan gå til projekterne. Der er endda her og der lidt fakta om genbrug, så du kan blive klogere på emnet.

“Kreatid” af Gabriella Lawner Hansen

I Kreatid er der også masser af gode kreaidéer med genbrug. Du kan lave pynt eller opbevaring til boligen, pynt til festen eller smykker til dig selv eller en veninde.

I bogen bliver der brugt materialer som gamle magasiner og blade, tomme mælkekartoner og dåser. De bliver til julepynt, halskæder, opbevaring til boligen og meget andet.

Du kan også finde genbrugsidéer på forfatterens blog. Jeg har selv – med nogle mindre ændringer – afprøvet det her projekt med at lave en dåse om til opbevaring.

Jeg gemte en tom dåse, som der har været hakkede tomater i. Jeg brugte lidt pap fra en papkasse og noget stof fra en gammel hullet hundepude, jeg har kasseret.

DIY dåse materialer

Det gav tilsammen en fin dåse til opbevaring:

DIY opbevaring genbrug

“Moderne genbrug” af Tina Benfeldt Levring

Med denne bog i hånden kan du få idéer til at genbruge stof. Det bliver mest brugt til tasker, men der er også andre idéer.

Der er ikke mange forskellige modeller i bogen, men der er til gengæld mange idéer til forskellige tasker. Der er også mange idéer til materialer.

Har du noget stof liggende, så smid det ikke ud. Du kan nemlig sy fine tasker af både gammelt sengetøj, aflagt tøj, flakoner, broderier og lommetørklæder.

I bogen kan du se en masse af hendes projekter. Der er fine tasker til mange formål og med meget forskelligt udseende. Du får også en lille historie om, hvordan taskerne er blevet til. Den ene er blevet syet af en venindes gamle broderi, mens den anden er lavet af et gammelt sæt sengetøj.

Har du lidt evner med en symaskine, vil du kunne få stor glæde af den her bog. Du kan genbruge alskens stof og lave nogle fine tasker. Når du klipper stoffet ud til taskerne, og du får nogle rester, så kan du også få brugt dem. Sidst i bogen er der nogle ekstra idéer til stofrester. Sy fx en nøglering eller en nålepude, eller lav et hårspænde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...