Sælg dine brugte ting – mine erfaringer

Du har helt sikkert mange ting derhjemme. Også mange ting, som du kun sjældent bruger. Måske har du endda mange ting, du aldrig bruger. Hvis du gerne vil have ryddet lidt op, kan du gå på jagt i dit hjem efter ting, du kan undvære. Derefter kan du groft set gøre en af to ting med dem: Du kan aflevere dem i en genbrugsbutik, eller du kan sælge dine brugte ting og få lidt penge ud af dem.

Strengt taget kan du også smide tingene i skraldespanden, men genbrug er langt bedre for miljøet. Hvis du ikke selv skal bruge en ting længere, kan den få et nyt liv hos en anden, der godt kan bruge den. Det smarte ved at sælge tingene er, at du så også får lidt penge ud af det.

Du kan sætte en stand op foran dit hus og håbe, at der kommer nogen forbi, som gerne vil købe noget. Eller du kan sælge tingene online. Online når du meget bredere ud. Du når langt flere potentielle kunder.

Der findes en del online platforme, hvor du kan sælge dine ting. Jeg har selv afprøvet flere af dem. Herunder fortæller jeg lidt om nogle af dem. Og hvis du skulle undre dig, så får jeg ikke noget for at skrive dette indlæg, men jeg har ting til salg på flere af platformene.

Trendsales

Sælg dine brugte ting på Trendsales. Man kan sælge tøj, boligting, børneting, tilbehør til kæledyr, sportsudstyr og elektronik. Så kort sagt næsten alt.

Jeg har selv brugt platformen i flere år, og jeg har fået solgt en del ting. Det fungerer godt. Du kan oprette annoncer, og lige pludselig tikker et salg ind. Så skal du bare pakke varen, skrive et nummer på den og aflevere den i en dao eller bring pakkeshop, hvorefter betalingen vil blive overført til din konto. De har en funktion, der hedder “køb nu”, og hvis køberen bruger den, skal du ikke svare på beskeder eller andet besværligt. Så skal du virkelig bare pakke varen og sende den. Det er dog også muligt at stille spørgsmål.

Som nævnt har jeg solgt en del på Trendsales, men det er min erfaring, at det kan tage lang tid at få solgt noget. Derudover koster det et lille gebyr for hvert salg. Så hvis du sætter noget til salg for 50 kr., får du ikke 50 kr. udbetalt. Du betaler et sælgergebyr. Køberen betaler også et købergebyr.

Brugerne på Trendsales er danske. Du sælger altså til hele Danmark, men kun til Danmark.

Jeg kan godt anbefale Trendsales, for det fungerer ret godt. Platformen har de minusser, at der er et gebyr, og at der ikke tikker mange salg ind, men det sidste kan selvfølgelig skyldes mit udvalg af varer.

Sellpy

Eller sælg dine brugte ting på Sellpy. Jeg har tidligere skrevet om Sellpy i dette indlæg.

Sellpy er helt anderledes end de andre platforme. Her sender du nemlig dine ting ind til dem, og så laver de annoncerne og står for salget og afsendelsen. Læs mere om processen her.

Jeg har ikke stor erfaring med Sellpy, men har dog testet det af. Min konklusion er, at det ikke fungerer godt med den slags ting, jeg sælger. Hvis du har meget designertøj og varer af god kvalitet til høje priser, kan det måske være godt. Så er Sellpy en meget nem løsning. Du skal bare sende tingene ind samlet, og så skal du næsten ikke gøre mere. Men vil du – som mig – også gerne sælge nogle ting, som ikke er helt så meget værd, vil jeg anbefale dig at vælge en af de andre platforme, jeg nævner i dette indlæg. Sellpy sorterer nemlig ting fra med streng hånd, og de tager diverse gebyrer.

Vinted

Du kan også sælge dine brugte ting på Vinted, som er min nyeste opdagelse. Her har jeg været bruger i en måneds tid i skrivende stund.

Vinted minder ret meget om Trendsales. Du opretter annoncer, og når tingene bliver solgt, skal du pakke og sende. Der er de mindre forskelle, at Vinted har flere muligheder for at beskrive varen, og de udbetaler ikke pengene til dig med det samme.

I min korte tid på Vinted har jeg solgt flere ting. De første par ting, jeg oprettede, har jeg endnu ikke solgt, men nogle ting er blevet solgt på få timer. Så har jeg sendt varerne med Post Nord eller dao og ventet på min betaling. Når varen er kommet frem, bliver betalingen sat ind på ens Vinted-konto. Fra den kan man hæve til sin bank, og det fungerer ret fint.

Vinted dækker flere lande. Jeg ved ikke præcis hvor mange, men jeg har solgt varer til mindst tre forskellige lande. Jeg har ikke betalt noget sælgergebyr, men køberne har betalt et købergebyr.

Alt i alt er jeg meget begejstret for Vinted. Man kan sælge sine ting relativt hurtigt, og det hele fungerer super. Når man får beskeder på andre sprog, kan appen oversætte, og folk er generelt ret positive og venlige. Jeg kan dog udpege det minus, at priserne generelt er relativt lave, så du kan ikke forvente at få ret meget for dine ting.

brugte bøger til salg

Bookalista

Sælg brugte bøger på Bookalista. Som navnet antyder, kan du ikke sælge tøj, boligting og børneting her. Her handler det om bøger.

Bookalista er en ret ny dansk platform, hvor du kan købe og sælge brugte bøger. Jeg har selv en del bøger til salg. Hvis du søger brugte bøger, så prøv at kigge forbi, og hvis du vil sælge, så opret dig.

Min erfaring med Bookalista er ikke stor. Jeg har oprettet nogle annoncer, og det fungerer rigtig godt. Man kan scanne stregkoden bag på bogen, og så kender systemet de fleste bøger og skriver automatisk en masse information om bogen. Derefter tilføjer man billeder og pris. Der er også hashtags på bøgerne, så du kan søge efter en bog inden for et bestemt tema eller emne.

Jeg kan ikke fortælle dig, hvordan købsprocessen foregår, men jeg vil gerne anbefale platformen. Den giver nemlig lidt interessant konkurrence til Saxo, som du kommer til at læse om lige om lidt, hvis du læser videre. Saxo har den store fordel, at alle kender dem, og de dominerer markedet. Så køb og sælg gerne på en lidt mindre platform i stedet for at støtte giganterne.

Hvis du køber på Bookalista, kan du få 20% rabat på dit første køb med koden BOOKALISTA24

Saxo

Du kan også sælge brugte bøger på Saxo. Som jeg allerede har givet udtryk for, synes jeg dog, at du hellere skal købe og sælge dine brugte bøger et andet sted. Bookalista, Trendsales eller Vinted. Eller aflever dem hos din lokale brugtbogsforhandler, så han/hun kan tjene en skilling på dem.

Jeg har prøvet at sælge bøger på Saxo. Det fungerer godt. Det er også her nemt at oprette annoncer, og de kommer med et realistisk prisforslag. Du har gode chancer for at sælge her, fordi de er så store, men det er på ingen måde sådan, så der tikker salg ind hver uge. Sådan var det i hvert fald ikke for mig.

Saxo tager gebyrer, og du skal også lige betale for et medlemskab for overhovedet at kunne sælge. Det er den store grund til, at jeg nu har skiftet over til at prøve at sælge mine bøger på Bookalista. Men har du i forvejen et Saxo-abonnement, koster det dig kun gebyrerne, når du sælger noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...