Udnyt dit kaffegrums

Når du laver dig en lækker kop kaffe, er der et restprodukt: Kaffegrums. Det er nemt bare at smide det i skraldespanden, men lad endelig være med det! Det kan bruges til rigtig mange ting. Der er virkelig mange anvendelsesmuligheder. Efter det har lavet kaffe til dig, naturligvis.

Jeg har allerede skrevet lidt om kaffegrums og det at genanvende kaffekapslerne her. Men emnet er meget større og fortjener sig helt eget indlæg. Så nu har jeg lavet en god omgang research og har samlet en liste til dig med mange af de ting, du kan bruge dit kaffegrums til.

Kaffegrums har mange anvendelsesmuligheder

Jeg har taget et kig rundt på internettet. Der er mange gode idéer til at genanvende det restprodukt, der er tilbage, når du har brygget kaffe. Her er nogle af dem:

  • Smid kaffegrumset i komposten. Her bliver det til god, næringsrig jord, du kan bruge til at dyrke din egen mad i haven eller vindueskarmen.
  • Hav det stående ved køkkenvasken. Det er godt til at skrubbe hænderne, når vand og sæbe ikke kan få dem rene.
  • Når du har skrubbet hænderne, kan du også skrubbe håndvasken.
  • Står der kaffegrums i køkkenet er det også klar til at fjerne dårlige lugte.
  • Slip af med myrer ved at lægge lidt grums, hvor de ikke må komme ind.
  • Skræm katte væk med det.
  • Vær kreativ med dit kaffegrums, og brug det til at farve forskellige ting med.
  • Du kan bruge kaffegrums i din madlavning og give ekstra smag til dit kød.
  • Få din hortensia til at skifte farve ved at gøde den med kaffegrums.
hortensia skifter farve med kaffegrums

Genial grumset gødning

Kaffegrums er en helt genial gødning til dine blomster og planter. Du skal bare lade det tørre, og så er det klar til at blive spredt ud på jorden.

Gardena skriver, at du kan gøde dine potteplanter i stuen to gange om året. Dine planter udenfor kan du gøde med kaffegrums op til 4 gange hvert år. Blandt andet roser, geranier, nerier, hortensier og rododendroner er specielt glade for din kaffes restprodukt. Har du nogle af dem i din have, så lad dem da få glæde af grumset i stedet for at smide det ud.

Endnu flere anvendelsesmuligheder

Listen herover er ikke komplet. Der er mange flere måder at anvende kaffegrums på. Kender du en smart anvendelsesmulighed, så del den gerne i en kommentar.

Vil du finde endnu flere måder at genanvende kaffens grumsede rest på, kan du finde nogle her hos idenyt.dk, rigtigkaffe.dk og onsk.dk.

OBS – pas på med hunde og kaffegrums!

Idenyt.dk skriver, at du bør passe på, hvis du har hund. Prøv at nøjes med at bruge det til alle de ting, som ikke giver hunden adgang til grumset. Hunde kan nemlig ikke tåle koffein.

genbrug dit kaffegrums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...