Stop madspild – og spar penge

Alt for meget mad bliver smidt ud. Det er ikke kun hjemme i din husstand, der måske bliver smidt lidt ud en gang imellem. Det er også i butikkerne. Når de ikke har fået solgt en vare, og den når sidste salgsdato, så smider de den ud.

Det er ærgerligt, at så meget mad går til spilde. Det er spild af ressourcer, og det er ikke godt for vores planet. Heldigvis kommer der mere og mere fokus på, at vi skal stoppe al den madspil. Er du også med i kampen?

Red mad

Vil du være med i kampen og stoppe madspild, skal du selvfølgelig prøve ikke at smide noget ud derhjemme. Forsøg at få brugt alle rester og få spist det hele.

Du kan også være med til at redde mad fra at blive smidt ud fra butikkerne, fordi det er nået sidste salgsdato. Det kan du med appen Too Good To Go. Download den i dag, og kom i gang med at redde mad fra at blive spildt!

For godt til at blive smidt ud

Ofte kan maden godt spises, selvom butikkerne ikke kan sælge det. Mange madvarer kan holde sig lidt længere end til sidste salgsdato. I nogle tilfælde kan det være indpakningen, der er beskadiget. Så kan butikken ikke sælge varen, selvom maden ikke fejler noget.

De varer, som butikkerne ikke kan sælge som normalt, kan du købe gennem Too Good To Go. Du bestiller og betaler i appen, og så afhenter du i butikken. Der vil være pakket en pose til dig, som indeholder varer til en værdi, der overstiger det, du betaler for dem.

En pose fra Too Good To Go kan fx koste 29 kr. I den kan du finde madvarer til over 100 kr. De er alle tæt på sidste salgsdato, men du kan gå hjem og bruge dem med det samme.

Spænding og god samvittighed

Når du redder en pose mad, ved du ikke, hvad der er i den. Poserne har forskellige kategorier, så du ved fx, at det er frugt og grønt. Du ved bare ikke på forhånd, hvilke frugter og grøntsager. Det er op til butikken, og det afhænger af, hvad de lige har.

En pose fra Too Good To Go er altså også en overraskelsespose. Du får lidt spænding med i den i forvejen lave pris. Du ved ikke, hvad du får. Du kan være rigtig heldig. Du kan få noget virkelig lækkert, der bare ikke kan holde sig til dagen efter. Du kan også få en stor portion basisvarer, som du så ikke behøver at købe til normal pris.

Udover spændingen og maden ligger der også en god samvittighed i hver pose. Du hjælper nemlig med at redde mad fra at blive smidt ud. Du hjælper planeten og sparer ressourcer. Det er ren gevinst for alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...