Genbrugte møbler

Du kan sagtens både gå op i genbrug og bæredygtighed og købe nye møbler til din bolig. Du kan nemlig købe møbler, som er nye for dig, men som ikke kommer lige fra fabrikken. Har de været brugt lidt i forvejen, er det genbrug, og det er bæredygtigt.

Du kan finde brugte møbler i genbrugsbutikker. Der er mange genbrugsbutikker rundt omkring i hele landet. I mange af dem støtter du også et andet godt formål end at passe på miljøet og spare på ressourcerne. Dine penge går til hjemløse, fattige mennesker i u-lande eller noget andet. Det er kun en ekstra grund til at handle i genbrugsbutikker.

Upcycling

Genbrugsbutikkerne er én mulighed. Kan du godt lide møbler, der ser brugte ud, så er det en god mulighed. Vil du også gerne have nogle møbler, der er pæne og ser lidt nye ud, så kan du finde nogle upcyclede møbler.

Du kan finde upcyclede møbler hos Kozy Home. Kozy Home er en lille virksomhed på Sydfyn, der også har en webshop. Her kan du finde møbler, som er gamle, men har fået en kærlig hånd. Møblerne er brugte, men de er blevet upcyclede. De har fx fået en gang maling, så de ser helt nye ud.

Hos Kozy Home er der ingen løftet pegefinger. Dinna vil bare gerne hjælpe dig til at træffe det bæredygtige valg. Det gør hun ved at gøre gamle møbler smukke igen. Du kan finde dem i shoppen sammen med andre bæredygtige varer.

Unikamøbler

Når du vælger brugte møbler, er der gode chancer for, at din nabo ikke har de samme. Det er nemt at købe møbler i Ikea, men det er også kedeligt. Så har alle de samme møbler.

Vil du gerne skille dig lidt ud, og må dit hjem gerne skille sig ud, så gå genbrugsvejen. Du kan være heldig at finde nogle flotte møbler i genbrugsbutikker. Du kan helt sikkert finde nogle flotte møbler hos Kozy Home, og det er unikamøbler. Du ser ikke det samme hos hverken naboerne eller vennerne.

Sving selv penslen

Har du evnerne, kan du selv upcycle de genbrugsmøbler, du finder i genbrugsbutikkerne. Så kan de komme til at se ud, som du gerne vil have det. Det er selvfølgelig et lidt større arbejde, men det kan godt være det værd.

Køb et møbel i en genbrugsbutik, og prøv at gøre noget ved det. Hvis det ikke lykkes for dig, har det ikke været så dyrt. Du har ikke ødelagt et helt nyt møbel. Du har øvet dig på et møbel, der allerede er blevet brugt. Hvis du ikke er tilfreds med resultatet, kan du jo bare aflevere møblet i genbrugsbutikken igen. Så kan det være, at en anden person kan finde det og gøre det pænt.

Du kan også starte med nogle lidt mindre upcycling-projekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...