Kvinder for miljøet

Kan du godt lide at slå to fluer med ét smæk, så skal du kende til SHEworks. SHEworks er en dansk virksomhed, der arbejder simultant på at forbedre to områder: miljø og kvinders leveforhold.

Hos SHEworks ansætter de indvandrerkvinder, der er kommet til Danmark af forskellige grunde. Når de kvinder får et job, bliver de bedre integreret, og de får et bedre liv i Danmark.

Samtidig passer SHEworks på miljøet. Deres produkter er fremstillet på en miljøvenlig måde, og de har tænkt bæredygtighed hele vejen rundt.

Et cirkulært produkt

SHEworks sælger tekstilprodukter. De har puder, tasker, accessories og lignende, som er syet af flygtningekvinder.

Deres produkter er lavet af overskudsmaterialer fra tekstilindustrien. Sådan arbejder de på at passe på miljøet. Deres materialer er noget, som ellers ville være blevet smidt ud.

At bruge overskudsmaterialer sparer ressourcer. Det er materialer, der allerede er fremstillet. Hvis de ikke bliver brugt, er det spild. Det spild fjerner SHEworks. De sørger for at udnytte mere af det, der i forvejen bliver fremstillet. Så skal der ikke fremstilles mere.

Smukke puder

sheworks pude genbrug

Denne smukke, håndlavede pude kommer fra SHEworks. Den hører til i deres Smock-serie.

Selvom puden er fremstillet i et overskudsmateriale, er den virkelig smuk at se på. Den pynter i en kedelig sofa, og det er en pude af rigtig god kvalitet.

Mønstret i puden er inspireret af en arabisk teknik. Det er ikke nemt at lave, så her kommer indvandrerkvindernes evner virkelig frem i lyset.

Det er en pude, du med god samvittighed kan have stående i din sofa. Den er ikke bare smuk at se på. Den er god for samvittigheden, fordi den gør dobbelt godt. Den er et produkt, der er fremstillet med tanke på miljøet, og den hjælper til jobskabelse og integration.

Spar selv på ressourcerne

Det er et specielt stykke arbejde, de gør hos SHEworks. De har fundet samarbejdspartnere og gør meget for et cirkulært forbrug og god integration.

Du kan ikke direkte kopiere deres model, men du kan lade dig inspirere af den. Deres produkter bliver fremstillet af noget, som er i overskud. I din husholdning er der også masser af ting, der er i overskud. Du kan overveje, om du kan bruge dem til noget i stedet for bare at smide dem ud.

Fx kan noget af overskuddet fra din mad blive til ny mad, og dine tomme mælkekartoner kan også bruges til noget. Det har jeg skrevet lidt om i det her blogindlæg. Også dine gamle møbler kan du genbruge.

Hvis du tænker dig en lille smule om, vil der være flere ting, du kan udnytte. I en helt almindelig husholdning er der mange ting, der bare bliver smidt ud. Men de kan lige så godt løse en ekstra opgave, eller de kan blive til noget helt nyt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...