Gendyrkning af porre – forsøg nr. 1

Jeg har kastet mig ud i mit første forsøg med at gendyrke en porre.

Jeg købte en porre i en dagligvarebutik og lavede mig en lækker risotto. Enden fra porren gemte jeg og satte i vand. Efter nogle dage satte jeg den i jord, og den begyndte at gro.

Det er mit første forsøg med at gendyrke porre. Indtil videre har det været meget nemt. Jeg undlod bare at smide enden ud, lod den være i vand i nogle dage og satte den så i jord. Nu går jeg også holder den forsynet med vand og oplever, hvordan den bliver større og større.

Genbrug en mælkekarton

Jeg skulle have noget at plante min porre i. I den rette genbrugsånd gemte jeg en tom mælkekarton. Jeg klippede toppen af den og gjorde den lidt fin med noget gavepapir, jeg havde gemt fra en fødselsdagsgave.

Nu står der en pyntet mælkekarton i min vindueskarm. Den har fået nyt indhold, og den giver lidt liv i mit køkken. Ret bogstaveligt. Jeg kan nemlig se, hvordan porren gror op og bliver større for hver dag, der går.

Prøv det selv

Vil du også kunne se noget gro i dit køkken, så kan du prøve det samme. Der er mange grøntsager, der kan gendyrkes. Det lykkes ikke hver gang, men prøv dig frem.

Når du gendyrker, udnytter du hele planten. Du genbruger den del, som du ikke har lyst til at spise. Det kan spare penge, og det er godt for miljøet, for det sparer ressourcer. Når du kan høste en porre i din vindueskarm, så skal den ikke transporteres den halve verden rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...