Undvær reklamerne – og pas på miljøet

Der er mange ting, du kan gøre for at passe på miljøet. Nogle ting batter meget, mens andre ikke gør, men de tæller alle sammen med i det samlede regnskab. Hvis du laver 20 små ændringer i dit liv, så gør det nok ikke en kæmpe forskel for dig, men det har en god effekt på miljøet.

En af de små ting, du kan gøre, er at afbestille reklamerne. Her tænker jeg på dem, der kommer i din postkasse hver uge. Dem af papir.

Reklamerne i din postkasse bliver lavet af papir. Hvis du alligevel bare smider dem ud, som mange gør, så er det papir fuldstændig spildt. Det er blevet lavet til ingen verdens nytte. Den belastning, det har været for miljøet, var ligegyldig.

Hvis du ikke bruger dine papirreklamer, så afbestil dem. Det er nemt at tilmelde sig nej tak-ordningen. Det kræver ikke ret meget af dig. Og bagefter slipper du for at få alle de reklamer, som du alligevel ikke gider at læse.

Lidt er bedre end det hele

Er der nogle reklamer, du gerne vil kigge i, er det også muligt. Det er ikke alt eller intet. Der er nemlig også en smart nej tak+-ordning. Med den kan du selv vælge, hvilke reklamer du gerne vil modtage. Alle dem, du ikke læser alligevel, kan du afmelde. Så bliver der ikke brugt papir på at fremstille dem, de bliver ikke transporteret rundt i benzinforbrændende køretøjer og du skal heller ikke have besværet med at smide dem ud.

Det er også nemt at tilmelde sig nej tak+. Det kan du gøre her. Du opretter dig bare, og så vælger du de reklamer, du vil have. Du kan nemt ændre på det igen, hvis du skifter mening.

Læs dem online

Vil du gerne passe på miljøet, men stadig kigge i reklamer, så kan du læse dem online. På den måde opdager du stadigvæk alle de gode tilbud i butikkerne. Du er bare ikke med til at forbruge en masse papir, som alligevel bare bliver smidt ud igen.

Overvej lige engang, hvor mange husstande der er i Danmark. Hvis de alle får reklamer hver uge, er det virkelig meget papir. Mange kigger måske i nogle af reklamerne, men bagefter bliver de smidt ud.

Du kan være en af de danskere, der prøver at lave om på det. Afmeld nogle eller alle reklamer, og gå i gang med at fortælle din omgangskreds om muligheden. Jo flere, der kan undvære papirreklamerne, jo mindre spild.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...