Min vaskemaskine gik i stykker

For nyligt lagde jeg mærke til, at mit vasketøj var meget koldt, når jeg tog det ud fra maskinen. Det undrede mig. Jeg lægger normalt ikke mærke til, hvilken temperatur mit vasketøj har, men det var virkelig koldt! Så jeg mistænkte, at min vaskemaskine var gået i stykker.

Jeg havde længe været forberedt på, at min vaskemaskine kunne stå af. Den har holdt i cirka 9 år, så jeg er ganske tilfreds. Alligevel var det da surt at skulle få styr på det.

vaskemaskine reparation

Købe ny eller reparere vaskemaskine?

Jeg tænkte straks, at jeg skulle se på en ny vaskemaskine. Den gamle var jo blevet brugt igennem 9 år, og kunne nok ikke meget mere.

Men jeg kunne ikke slippe tanken om, at maskinen godt kunne køre et helt program igennem. Den varmede bare ikke vandet. Så mit eget helt uprofessionelle gæt var, at varmelegemet var gået i stykker.

Jeg kiggede på priser på nye maskiner. Det er en jungle! Der var mange muligheder.

Jeg kiggede også efter en person, der kunne reparere min gamle vaskemaskine. Jeg ville gerne vide, om det kunne betale sig. Så jeg fandt frem til min lokale hvidevarereparatør og kontaktede ham. Jeg beskrev problemet, og han var nogle og halvfems procent sikker på, at det var varmelegemet. Det skulle han have ca. 800 kr. for at komme forbi og skifte ud.

Jeg valgte en reparation

Min vaskemaskine står på første sal. Jeg er ikke selv handy nok anlagt til at kunne pille den fra og sætte en ny op. Så en udskiftning af maskinen ville betyde en del besvær for mig. Jeg skulle arrangere hjælp udefra. Det var medvirkende til min beslutning om at prøve at få den repareret. Selvfølgelig var der også andre argumenter, som fx økonomi og miljø.

Jeg bestilte reparatøren til at komme. Han brugte ikke ret lang tid på projektet. Han rykkede maskinen lidt ud fra væggen og pillede bagsiden af den.

vaskemaskine indmad reparation

Han kom relativt nemt til varmelegemet og testede det. Det var rigtigt nok gået i stykker. Så han skiftede det ud med et nyt, lukkede maskinens bagside til igen og rykkede den ind til væggen.

Det hele tog noget i retning af en halv time. Det var nemt for mig. Og da regningen kom, havde han ikke snydt mig. Den lød på lige under 800 kr.

Ekstra bonus

Med i prisen fik jeg hans professionelle mening om min vaskemaskines generelle tilstand og de nye maskiner, der bliver lavet i dag.

Han fortalte mig, at nye maskiner ikke bruger ret meget vand. Det er der selvfølgelig en god tanke bag, men det betyder, at de ikke holder ret længe. Det betyder, at varmelegemet hurtigt går i stykker, fordi det bliver sat til med sæberester og kalk.

Min maskine, som jo ikke er en af de nyeste på markedet, er faktisk en god maskine. Han nævnte også, at lejer og sådan noget, som ofte bliver slidt, så fine ud.

Jeg vidste ikke helt, om en reparation ville være spild af penge. Men da jeg havde hørt hans bedømmelser, blev jeg straks tilfreds med mit valg. Det var bedre at reparere den end at købe en ny.

Det er selvfølgelig tiden, der må vise, hvor længe endnu jeg har en fungerende vaskemaskine. Lige nu er jeg tilfreds med mit valg. Om noget tid skriver jeg en opdatering til dig og fortæller om, hvordan det går med den reparerede vaskemaskine. I mellemtiden kan du fortælle om dine erfaringer i en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...