Fyrværkeri

December måned er proppet med traditioner. Vi gør de samme ting igen og igen år efter år. Det er hyggeligt.

En af decembers traditioner er nytårets fyrværkeri. Nytårsaften går man udenfor og fyrer noget fyrværkeri af. Mange gør det også i dagene før og efter nytårsaften.

Hvert år bliver der snakket en masse om, om vi skal blive ved med at fyre fyrværkeri af. Mange er utilfredse med det. Det skræmmer dyr, det er farligt med stråtage, mange kommer til skade osv.

Der er mange grunde til at droppe fyrværkeriet. En af dem er miljøet.

Fyrværkeri sviner

Vil du gerne passe på miljøet, så overvej lige din fyrværkeritradition én gang til. Fyrværkeri sviner. Det fyres op i luften, og så kan ingen vide, hvor de uafbrændte dele lander igen. Man bør også for sikkerhedens skyld lade det stå og ikke rydde det op med det samme. Men så glemmer de fleste helt at rydde det op. Der står pinde og affyrede batterier rundt omkring i vejkanterne.

Måske gør du allerede meget i din hverdag for at passe på miljøet. Når du går ud og fyrer fyrværkeri af nytårsaften, er noget af det spildt.

Kom med i kampen

Mange fyrværkerimodstandere kæmper hvert år en hårdt kamp for at begrænse eller forbyde affyringen. Du kan gå med i den kamp. Hold op med at fyre fyrværkeri af, og hjælp med at sprede budskabet. Snak med dine venner og bekendte om alle ulemperne ved fyrværkeri. Hvis du kan få bare nogle få af dem til at holde op, har du sparet miljøet for meget svineri.

Der bliver jævnligt lavet underskriftsindsamlinger. Bl.a. på borgerforslag.dk. Det er nemt og hurtigt at skrive under på sådan en. Det behøver slet ikke at være besværligt og tidskrævende for dig at give din støtte.

En ny tradition?

I mange familier er fyrværkeriet en stor tradition. Det kan være svært at give slip på det. Det mærker man også i debatten. Nogle mener, at man i hvert fald ikke skal blande sig i, om de fyrer fyrværkeri af. Men hvorfor skal vi ikke det? Skal vi ikke alle sammen være med til at passe på miljøet? Skal vi ikke alle passe på vores dejlige natur?

Måske kan tilhængere af fyrværkeri finde en anden tradition som erstatning? Simpelthen starte på en ny nytårstradition. Hvad skal det så være? At gå ud i naturen og samle skrald op? At se på stjerner? At skrive et brev til ens fremtidige jeg og læse brevet fra sidste år? Del dine idéer her i kommentarfeltet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...